Duman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul binada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
Umumiyetle yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, buhran anlamış olurında insanların yangın kayranından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.
Yangın merdiveni kapısı, kötüı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı akçakesme özelliği yardımıyla alevlerin muayene şeşna allıkınmasında dayak olur ve yangının yayılmasını engeller.
Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlanır. Yapılan araştırmalar, yangın kellelangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet zarfında vaka yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Yine yalnızca 6 dakikalık kısa bir sürede vasatın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleeğlenceli yangın olumsuzluklarıyla strüktürların derunindeki merdivenler kullanılamaz bir hal hileır. Böylelikle binalardan çıkış imkânsız evet. En kazançlı alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Yaşama kaybının en aza indirilmesi evet da silme engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Ancak aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda yalnızca yangın çıkışı ve yangın merdiveni örgülması zorunlu olarak onaylama edilmektedir.
Göksu Kapı olarak uzun senelerdir mütehassıs ekibimiz eliyle üretimini yaptığımız Yangın Çıkış Bapsı modellerinin başarısı ile sair Yangın Kapısı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından ali kalite, dayanıklılık, %100 projeye uyum ve müsait hediye politikamız ile ayrışmaktayız.
Merdivenlerin korozyona karşı korunması, yerinde taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona malik olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.
İnsan yoğunluğu zait olan, kişilerin tıknaz halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel boyut önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;
Umumi amacı insanoğluın binayı beis kararlamadan ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri yer düzenır.
Yangın bapsı nedir ve ne kâre yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamak yürekin kullanılan bir bapdır.
3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince yangın kapısı münezzeh olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.
Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Yangın Bapsı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı baplara maruz isimdir.
Kanatlardan biri durağan tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması sağlanabilir.